Limbo Project ‘de band’… een Sabbatical jaar, een creatieve pauze?

Heivers-gaon-hoesWie Limbo Project live wilt zien optreden moeten we voorlopig even teleurstellen! De band neemt een ‘sabbatical year’! In goed Nederlands:  de band neemt een klein jaartje ‘rust’.

 

Oprichter en ‘creatief leider’ Roger van Zundert heeft hierom gevraagd. Enerzijds vanwege een ontzettend drukke agenda, anderzijds vanwege ‘creatieve onrust’! Volgens Roger zit Limbo Project een beetje op een ‘dood spoor’. Geen duidelijk doel voor ogen, meer bezig met covers dan met ‘eigen werk’. En dat is waar de schoen wringt! Roger: “Mijn hoofd zit vol ideeën, flarden van half afgemaakte liedjes… en niet de rust om dit goed uit te werken. Ik heb gewoon de tijd nodig en ook ontzettende zin om in alle rust aan nieuwe liedjes te werken”.

 

De zolderstudio wordt dus weer van stof ontdaan en in gebruik genomen. De komende periode geen repetities, maar zal Roger vele uren vertoeven in zijn ‘creatief domein’. Roger: “Ik ben een ‘Einzelgänger’ wat het schrijven van muziek en tekst betreft. De afgelopen jaren hebben heel wat mensen me gevraagd om ‘samen’ liedjes te schrijven. Ik heb het geprobeerd… maar nee, dat ligt me schijnbaar niet zo. Een liedje ontstaat spontaan in mijn hoofd… ik wil komende tijd geen beperkingen hebben om die ideeën uit te werken. Ook met de uiteindelijke uitvoering ben ik nu niet bezig. De intentie is er om nummers te schrijven voor Limbo Project, maar niet louter! Er zullen zeker nummers bijzitten die simpelweg niet passen bij Limbo Project, maar meer geschikt zijn voor b.v. andere artiesten. Schrijven in dienst van het liedje dus. Creatieve vrijheid, maar toch met het plan in mijn hoofd om volgend jaar met de band een mooi nieuw album af te leveren!”

 

Terug naar af dus. De band neemt even rust… ‘het Project’ niet! Zeker een moment van bezinning, en natuurlijk voor de bandleden van Limbo Project niet leuk om te horen. “Toch is het nodig”, geeft Roger aan. “Muziek maken is leuk, maar nog leuker met een duidelijk doel voor ogen. De afgelopen jaren met elkaar spelen heeft er toe geleid dat we precies weten waar we sterk in zijn, en waarin ook niet.” De band blijft trouw aan Limburgstalige popmuziek… maar zoals nu al samen besproken gaan we voor 2014 het roer omgooien. Kleiner, intiemer en een meer ‘eigen identiteit’. Toekomstmuziek dus….

 

Zoals gezegd, ‘de band Limbo Project’ ligt even stil, maar ‘het project’ zelf niet! Op deze website zullen van tijd tot tijd updates geplaatst worden. Zijn er vorderingen, misschien zelfs af en toe een preview van nieuw werk?
In ieder geval voor nu geen toezeggingen, geen beloftes, geen deadlines… rustig de creativiteit laten borrelen!