Esther Snijders… zangeres van Limbo Project.

Esther Snijders Limbo Project
© Fotografie Anita Coenen

De meest gestelde vraag over Limbo Project misschien: “Is Esther Snijders nu wel of geen lid van de band?”. Even terug… in 2007 was de eerste samenwerking met Esther met het lied ‘Thoes’. Later zong ze nog een 2e stem in het nummer ‘Zonneklaor’. De samenwerking was kort als ‘gastzangeres’. De jaren daarna kreeg de band vele vragen over ‘de zangeres van Thoes’. Echter, van een verdere samenwerking is het om diverse redenen nooit meer gekomen.

We schrijven inmiddels 2014. Voor het eerst sinds 2007 weer een samenwerking met Esther… niet direct met Limbo Project, maar voor de talkshow ‘Oppe Bank Oppe Bos’ in Roggel worden de liedjes ‘Thoes’ en ‘Calm after the Storm’ uitgevoerd… live met een band. Hier ontstaat een nieuwe samenwerking. Esther geeft aan weer graag meer te willen zingen, en er wordt door Roger een nieuw lied geschreven waar de stem van Esther weer als vanouds kan schitteren. Het nummer ‘Alles liektj anges’ zet Esther, maar zeker Limbo Project weer op de kaart.

Er volgen weer dezelfde vragen als toendertijd na het nummer ‘Thoes’. Is Esther nu wel of geen lid van Limbo Project? Het antwoord is nee… wat toch eigenlijk te belachelijk voor woorden is? Zeker na weer enkele optredens met de band waar blijkt dat we toch echt met een van de beste zangeressen van Limburg te maken hebben?

Wel nu, we zijn trots om te melden dat Esther eindelijk ‘gastzangeres af is’ en vanaf heden een volwaardig lid van Limbo Project genoemd mag worden! We zijn op dit moment bezig met nieuw repertoire, nieuwe plannen, nieuwe muzikanten, nieuwe studio opnames en misschien wel een nieuw album? Wat is het dan toch een voorrecht om met dit groepje muzikanten te mogen werken!

Welkom Esther, op een hernieuwde samenwerking en hopelijk nog heel veel mooie Limburgstalige liedjes met Limbo Project!

Drummer Wim Verrijt stopt bij Limbo Project!

Wim Verrijt afscheid Limbo Project 2016Waar Limbo Project in 2005 begon als een ‘zolderkamerproject’, daar onstond in maart 2009 de band! Vanaf het eerste moment was hij erbij, en vanaf het eerste moment was er ‘de klik’. Een blik of een half woord was vaak voldoende om aan elkaar duidelijk te maken wat er gespeeld moest worden. Wim Verrijt, de enige ‘niet Limburger’ binnen een Limburgstalige band. Uit Asten, dicht genoeg bij de grens om gewoon ‘plat’ tegen Wim te ‘kallen’. Een man overigens van weinig woorden, prettig in de omgang… ‘eine fijne mins’! Muzikant in hart en nieren, die met pijn in het hart moest aankondigen te stoppen als drummer van Limbo Project. Met zijn band ACDC Tribute Band ‘Bells Hells’ treed hij veel op, en zo staan er nog heel wat plannen op stapel waardoor er steeds minder ruimte overblijft voor b.v. Limbo Project. En toegegeven, Limbo Project kan nogal een belasting op je vrije tijd zijn… kijk maar eens naar het laatste project ‘Kefee Veldeke’.

Aan de vooravond van een nieuwe periode voor Limbo Project, waarbij we eindelijk ruimte vrij gaan maken voor het maken en opnemen van nieuw eigen repertoire, was daar voor Wim het juiste moment om uit Limbo Project te stappen! Er staan (nog) geen optredens in het verschiet, toekomstplannen worden nog gesmeed… de ‘schade’ blijft zo beperkt. Heel erg jammer, en zeker een gemis voor de band. Wim heeft mede ‘de sound’ van Limbo Project bepaald. Dat Wim zijn plekje gevonden heeft bij Bells Hells is begrijpelijk… man wat kan deze man knallen op zijn drumstel! Maar, zo gaf hij zelf aan, de tegenstellingen bij Limbo Project om eerst lekker te rocken en dan een heel klein nummer te spelen houdt je als muzikant scherp.

Wim jonguh! Het zal niet eenvoudig zijn om 1-2-3 een vervanger te vinden. Het is fijn om met muzikanten te spelen die elkaar ‘aanvoelen’. En…wat doe je Jean aan!? Zijn rookmaatje ‘de hort op’! De beslissing is erg jammer, maar ook begrijpelijk. We wensen je veel succes toe, op muzikaal vlak, maar zeker met alle andere zaken die nog komen gaan. Houdoe Wim, en bedankt!