Studioproject werpt vruchten af!

Jean en Esther Limbo Project
Jean en Esther onafhankelijk van elkaar bezig aan nieuwe liedjes
Een paar weken terug was er via deze website te lezen dat Limbo Project terug ging naar de basis, een studio project dus. Het live optreden wordt op de lange baan geschoven.

Nu de focus volledig op het schrijven en opnemen van nieuw repertoire ligt draait de ‘creatieve machine’ al overuren. Zanger Jean Stassen en zangeres Esther Snijders hebben onafhankelijk van elkaar nieuw materiaal liggen om aan te werken. Roger van Zundert leverde afgelopen weken tekst en muziek aan, binnenkort wordt al aan de definitieve studio-opnames begonnen.

Roger: “Het gaat alle kanten op qua muziekkeuze, maar ik merk dat ik nummers schrijf naar de hand van de uitvoerende vocalen, in dit geval Esther en Jean dus. Voor Jean voor nu het rauwere werk, voor Esther een mooie ballad. Maar… het kan voor een volgend nummer zomaar andersom zijn, of zelfs een mooi duet? Hoe dan ook, waar ik op hoopte is gebeurd… het loslaten van live spelen met de band wakkert het schrijven en componeren weer aan. Ik sta op, en ga naar bed met liedjes in mijn hoofd”.

Studiowerk… pilot project

Gitaar_Limbo_Project
Pilot project, behoorlijk wat gitaarwerk in nieuwe studio-opname.
Het is inmiddels alweer twee jaar geleden dat er een single verscheen van Limbo Project. Sinds die tijd is ook de studio behoorlijk gewijzigd. Nieuwe apparatuur, nieuwe software… kort gezegd, een nieuwe start. Dit betekent ook heel veel proberen, experimenteren en testen. Een tijdrovende, maar leuke bezigheid. Op het moment van dit schrijven zijn we bezig met een ‘pilot’, of duidelijker gezegd… we zijn bezig met de opname van een nieuw nummer.
Volledig ‘eigen werk’. Veel ‘trial & error’… maar daar zijn in het verleden al leuke nummers door ontstaan.

Er wordt dus hard gewerkt. Als eenmaal de studio weer helemaal is ingericht, alles naar wens werkt én de ‘pilot’ naar tevredenheid verloopt staat niets meer in de weg om snel met nieuwe muziek te komen. En daar is het uiteindelijk allemaal om begonnen!

Limbo Project weer een studio project!

Limbo Project studio project
Limbo Project ‘back to the roots’

Het was al een tijdje ‘akelig stil’ rondom Limbo Project. Het laatste nieuws op de website was dat Esther Snijders ‘eindelijk’ een vaste aanwinst voor de band was geworden. Via Facebook was er meer nieuws te lezen, nl. dat ook de ritmesectie eindelijk ingevuld was in de persoon van Leon Hoeben. Band compleet, dus beginnen maar toch!?

Helaas blijkt dit toch wat meer voeten in aarde te hebben. Drukke werkzaamheden, vele nevenactiviteiten, agenda’s die niet of moeilijk aansluiten… kortom, hoe krijgen we de band op de rit? En… als we eenmaal van start zijn, wat zijn de plannen? Podia voor Limburgstalige muziek in ‘ons genre’ zijn moeilijk te vinden, dus er moet echt een compleet plan liggen. Nadat we de ‘huisband’ waren voor theatershow ‘Belaeftj kefee Veldeke’ lonkte het theater. Daar waren we naar ons gevoel op onze plaats en kwamen de liedjes tot hun recht. Maar ook hier… er moet een concreet plan liggen, en dat is er niet. Bovendien, je moet iets nieuws kunnen bieden… en dat kunnen we op dit moment simpelweg niet!

Voor oprichter Roger van Zundert was dit alles de reden om de band en de live-optredens stil te leggen. In 2014 leidde een ‘sabbatical’ binnen enkele maanden tot enorme inspiratie, maar het gevoel is anders nu.
Roger: “Ik volg mijn gevoel, en mijn gevoel zegt terug te willen naar hoe het ooit begonnen is… in mijn homestudio zonder druk en stress van deadlines aan mooie muziek werken. Ik heb geen idee waar dit alles toe zal leiden, en dat vind ik een ‘bevrijdend’ idee.”.

Het oorspronkelijke idee van Limbo Project was om ieder lied als een project te benaderen. In volledig eigen beheer mooie muziek maken, misschien wel nieuwe samenwerkingen aangaan, of juist helemaal niet? Alle opties staan open, de toekomst ongewis…