Druim mer wiejer…. samen met Spik en Span!

//www.youtube.com/watch?v=UFpsXmRlXys

//fb.watch/4lsUNJtr7Y/

In onze reeks ‘samenwerkingen met bekende Limburgse artiesten’ mogen we een mooi duo toevoegen. De afgelopen maanden is een mooie samenwerking ontstaan tussen de heren Jo en Niek van ‘Spik en Span’. Toen de vraag werd gesteld om samen met Limbo Project een nummer op te nemen was het antwoord kort en krachtig: “Ja, heel graag!”.

Hoe werkt het dan vervolgens?Vanuit Limbo Project komt een suggestie, meestal in de vorm van een eerder opgenomen demo. Ook meestal afwijkend van het reguliere repertoire van de betreffende artiest, om deze uit te dagen iets ‘anders dan anders’ te doen. Nou… de demo was ook echt ‘anders dan anders’, maar bleek toch een match te zijn. “Vet en gaaf” Liet Niek weten… dus aan de slag!Eerst dus werk aan de winkel voor Limbo Project om het instrumentaal op poten te zetten. Tussentijds werden de vorderingen voorgelegd aan Spik en Span. Muzikaal als beiden heren zijn kwamen er ook opmerkingen als “zou het niet mooi zijn om er een ‘bridge’ in te maken?”. Dit werd vervolgens dan aangepast. Op tekstueel gebied werden er ook suggesties gedaan: “Misschien is het leuk om dit te doen, of dat te doen…”. Geen eenrichtingsverkeer dus, maar een heuse samenwerking van begin tot het einde. En dat moet het ook zijn, zowel Spik en Span als Limbo Project moeten tevreden over het eindresultaat zijn…en dat zijn we!

Druim mer wiejer!

Het thema van het lied is duidelijk. Iedereen heeft dromen! Dat kan over hele kleine dingen gaan, maar ook over hele grote haast onhaalbare wensen. De een struint Marktplaats af voor mooie ‘hebbedingetjes’, de ander loopt van muziekwinkel naar muziekwinkel om steeds weer een mooiere gitaar te zien. Weer een ander kan de verleiding niet weerstaan om naar nieuwe of 2e hands auto’s te kijken. Wellicht heb jij als lezer van deze tekst ook zo je dromen? En daar gaat het over, dromen mag! Soms sla je in dingen door, maar dan zal je omgeving ingrijpen… “Druim mer wiejer”, … “Droom maar verder”.

We kunnen weer een mooi project afstrepen, een mooie maar vooral ook verrassende samenwerking: Limbo Project & Spik en Span met de single ‘Druim mer wiejer’.