Limbo Project ‘Kiek op Kölle’?

Een nieuw project staat voor de deur, Limbo Project’s ‘kijk op Keulen’ oftewel ‘Kiek op Kölle’. In dit splinternieuwe project werpt Limbo Project een blik op ‘Kölsche’ muziek, en vooral het soort muziek wat perfect bij de samenstelling van de band past. Een voorproefje hebben we al gegeven met onze laatste single ‘Heivers gaon’ wat door de kenners uiteraard allang herkend is in de versie van de Kölsche band ‘Brings’. Opvallend is hoe vertrouwd de klank eigenlijk is. Het genre hebben we tot nu toe nog niet gespeeld, maar om Kölsche muziek nu gelijk in een bepaalde hoek te duwen gaat eigenlijk te ver. We hebben voor dit project juist gezocht naar de wat stevigere varianten uit Keulen, stevige popmuziek met een vrolijke noot. Dan kom je al vlug uit bij bands als Brings, Paveier en Domstürmer. De teksten zijn niet een-op-een vertaald, maar hebben soms zelfs een ander thema gekregen. Laten we hier van zeggen dat dit onze ‘eigen kijk’ op de nummers is geworden.

Gekoppeld aan dit project is ons optreden op 11-11-11 in Maastricht en een cd die we ‘ergens’ in november zullen presenteren. Limbo Project heeft zelfs voor dit project een tijdelijke uitbreiding van de band gekregen. Dat is wel nodig als je nummers van bovengenoemde bands gaat maken. Maurice Timmermans zal ons voor dit project met extra gitaarpartijen versterken. Leuk om te melden is dat Maurice ook een nieuw en aanstormend talent in de ‘buuttewereld’ (tonpraten) is.

Op dit moment zit Limbo Project veel in de studio om de komende CD (EP) op te nemen. Net als ‘Heivers gaon’ doen we dit compleet in eigen beheer. We houden jullie op de hoogte over de voortgang.